امروز يك شنبه  ۴ آذر ۱۴۰۳

۱۴۰۲/۰۹/۰۶- ۱۷:۵۸ - مشاهده: ۴۸۳

حمله به امدادگران حمله به کارگزاران بشریت است!

.

حمله به امدادگران حمله به کارگزاران بشریت است!

بررسی جنایات رژیم صهیونیستی در حمله به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در باریکه ی غزه

 ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران 

 بمب یک تنی که بر فراز بیمارستان المعمدانی فرود آمد در واقع سازه‌های نظم منشور ملل متحد را به لرزه در آورد و نقاب از چهره ی مدعیان حقوق بشر برانداخت. نقض شدید حقوق بشر در باریکه ی غزه به نحو اسفباری در جریان است و سازوکارهای بین المللی توان لازم برای خاتمه بخشیدن به این ددمنشی را ندارد. شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان یکی از ارکان اصلی و اجرائی  این سازمان و مسئول حفظ صلح و امنیت بین المللی عملا با وتوی ایالات متحده ی آمریکا از کار افتاده است و نمی‌تواند از تداوم یک فاجعه ی انسانی جلوگیری کند!

ارزیابی عملکرد شورای امنیت به روشنی نشان می دهد برخی از اعضا به سرکردگی آمریکا اراده ای برای توقف جنگ ندارند و با بی اقدامی خود به رنج و مرگ بیشتر غیرنظامیان دامن می زنند. دیگر سخنی از عملیات های حفظ صلح، دالان‌های بشردوستانه و مناطق پرواز ممنوع نیست. مسئولیت حمایت و مداخلات بشردوستانه که زمانی در واکنش به نصاب بسیار کمتری از جنایات بین المللی توسط شورای امنیت تجویز می‌شد، به کلی فراموش شده است. دولت های غربی که در موضوعات به مراتب کوچک و ناچیزی در برخی کشورها، تمام ظرفیت خود را به کار می‌گرفتند، امروز در قبال نسل زدایی هدفمند هزاران انسان بیگناه در غزه به سکوت مرگباری فرو رفته اند.

حمله به بیمارستان شفا در شمال باریکه ی غزه و ورود نظامیان ارتش متجاوز رژیم صهیونیستی به این بیمارستان، جدید ترینِ جنایت جنگی ای است که رژیم یاد شده در سایه سکوت مرگبار آمریکا و کشورهای مدعی اروپایی مرتکب شده است.

در جامعه ی بین الملل معاصر، قواعد بنیادین بشردوستانه به عنوان اصول تخطی ناپذیر تلقی شده و برخی از اصول آن مانند اصل تفکیک اماکن نظامی از غیرنظامی‌به درجه ی آمریت رسیده است. امدادگران در واقع کارگزاران و خادمان بشریت اند که مصونیت آن‌ها در عرصه ی مخاصمات همواره مورد حمایت قواعد بین المللی قرار داشته است. کادر پزشکی برای حفظ کرامت انسان و حمایت از حقوق بشردوستانه تلاش می‌کنند و پر واضح است که تهاجم مستقیم به آن‌ها یکی از عینی ترین مصادیق جنایت جنگی است که وفق مفاد اساسنامه ی دیوان بین المللی کیفری و کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو مورد شناسایی قرار گرفته است.

  ادعاهای ساختگی و صحنه‌سازی‌های دروغین از فعالیت مراکز مقاومت در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، تنها پوششی است که بهانه ی لازم برای تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را فراهم می سازد. این در حالی است که کادرپزشکی در جریان عملیات امدادی خود نه تنها مصون از تعرّض هستند بلکه هرگونه بازداشت خودسرانه و ممانعت آنان از دسترسی به بیماران و اخلال در فرایند درمان نیز به مثابه ی جنایت جنگی قابلیت پیگرد کیفری در محاکم بین المللی را دارد. جای بسی تاسف است که در قرن 21 میلادی و هنگامی‌که مقامات صهیونیستی در اظهارات رسمی خود از پاکسازی قومیتی و کوچ اجباری ساکنین غزه سخن به میان می آورند، هیچ واکنشی از سوی مدعیان حقوق بشر دیده نمی‌شود. قواعد حقوق بشردوستانه که قرار بود حافظ کرامت انسان باشند، درحال قربانی شدن در مسلخ سیاست دوگانه آمریکا و اروپا هستند و بدیهی ترین اصول مخاصمات مسلحانه همچون عدم تعرض به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دیگر حساسیت دولتهای یادشده را بر نمی انگیزاند

سازمان جهانی بهداشت وضعیت بیمارستان شفا در شمال غزه را عمیقاً نگران کننده و وحشتناک توصیف کرده است. مدیر بخش غزه در صلیب سرخ بین المللی از وقوع یک فاجعه وحشتناک در غزه سخن می‌گوید، وی تاکید کرده غیر نظامیان استدعای رسیدن به اماکن امن را دارند. مدیر بیمارستان شفا خاطر نشان کرده بوی مرگ در فضای این بیمارستان به مشام می رسد و بیماران برای حفظ جان خود استمداد می طلبند! با این توصیفات معلوم نیست ندای وجدانِ دولت مردان غربی چه زمانی به آن‌ها نهیب خواهد زد؟! در همین حین رژیم صهیونیستی  با پشتیبانی آمریکا و تروئیکای اروپایی، از ارسال کمک‌های انسان دوستانه کشورهای کمک کننده ممانعت به عمل می آورد و وضعیت اسفناکی را در غزه ایجاد کرده است. به همین دلیل کشورهای بسیاری از جمله جمهوری اسلامی ایران نتوانسته اند کمک هایشان را به غزه ارسال نمایند. این وضعیت نشانه ی آشکاری است که رژیم سفاک صهیونسیتی نه تنها اراضی فلسطینی بلکه تمامی اصول انسانی و قواعد بین المللی را نیز غصب کرده است!

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما